Yes, de eerste week zit erop!
Gisteren hebben we alvast boodschappen gedaan voor week 2 van het avontuur. Tijdens het boodschappen doen kwam ik er weer achter wat me nou eigenlijk het meest tegenvalt aan dit hele "gezond doen": het kost zo allejezus veel geld! Het idee is dat je dus 28 dagen heel gezond eet en het liefst ook heel verantwoord (lees: duurzaam, diervriendelijk, etc.), dus biologisch. En hoewel het in sommige gevallen ook zo is dat biologisch eten lekkerder van smaak is dan niet-biologisch, geldt in alle gevallen dat het veel duurder is... Maar goed, daar doe je het natuurlijk niet alleen voor. Je doet het ook voor je lichaam en het schijnt echt wel veel gezonder te zijn (geen dubieuze toevoegingen). En je doet het (in ieder geval bij vis, vlees en eieren) ook voor het dierenwelzijn, iets waar ik dan persoonlijk weer gevoelig voor ben.
Goed, als we echt alles bij de bio-super zouden halen voor dit dieet waren we een nog groter vermogen kwijt. We halen de groente, fruit en noten dus maar gewoon op de markt (Haagse Mart is echt geweldig). Ook de vis hebben we daar deze week vandaan gehaald. Totale kosten: 70 euro. Daarna toogden we naar de bio-super in de stad, waar we nog eens 45 euro kwijt waren aan psylliumvezels, shoyusaus (soort sojasaus), schapenyoghurt, linzen en weet ik wat nog meer. In verhouding tot de eerste week viel het nog mee, want toen waren we 60 euro kwijt op de markt en meer dan 110 euro bij de bio-super. Oh, en dan reken in de kosten van de sapcentrifuge en de 300 plastic bakjes die je nodig hebt om alles in in te vriezen nog niet mee.
In principe ben je dan trouwens nog niet eens klaar met de weekboodschappen, want later in de week moeten we nog wat nieuw fruit kopen voor in de sapcentrifuge, nog wat vers sla en tja, de luiers en het kattenvoer komen ook niet uit de lucht vallen. Duur geintje dus, maar goed, wel heeeeeel gezond en zo :)
Oh, en verder hebben we de afgelopen twee dagen weer ontzettend lekker gegeten! Vooral 's avonds ben ik helemaal los gegaan op de vis (tonijn en zalm) die we zaterdag gekocht hadden. Recepttipjes:
Zaterdag:
Gestoomde broccoli
Bruine ronde rijst
Gegrilde tonijnmoot (rare) met daar overheen een mengseltje van:
1 gebakken ui
2 knoflookteentjes
afblussen met een paar eetlepels shoyusaus
Zondag
Rijst koken (handig om hiervan gewoon veel te maken voor de hele week)
In de wok:
1 ui en 2 teentjes knoflook licht aanzetten
1 courgette in stukjes erbij
1 rode peper zonder zaadlijsten erbij
2 zalmmoten in blokjes erbij
even gaar laten worden, dan
3 of 4 eetlepels shoyusaus erbij
de rijst erbij
nog even goed doorroeren en klaal is Chinees!
Verder gaat alles helemaal prima! Helemaal geen hoofdpijn meer en ik voel me kiplekker. Ik had verwacht dat het een veel zwaardere week zou worden, een beetje alsof een junk moet afkicken van zijn verslaving, maar dat viel heel erg mee.
Morgen maar eens kijken hoeveel kilo ik nou definitief kwijt ben.
Gisteren hebben we alvast boodschappen gedaan voor week 2 van het avontuur. Tijdens het boodschappen doen kwam ik er weer achter wat me nou eigenlijk het meest tegenvalt aan dit hele "gezond doen": het kost zo allejezus veel geld! Het idee is dat je dus 28 dagen heel gezond eet en het liefst ook heel verantwoord (lees: duurzaam, diervriendelijk, etc.), dus biologisch. En hoewel het in sommige gevallen ook zo is dat biologisch eten lekkerder van smaak is dan niet-biologisch, geldt in alle gevallen dat het veel duurder is... Maar goed, daar doe je het natuurlijk niet alleen voor. Je doet het ook voor je lichaam en het schijnt echt wel veel gezonder te zijn (geen dubieuze toevoegingen). En je doet het (in ieder geval bij vis, vlees en eieren) ook voor het dierenwelzijn, iets waar ik dan persoonlijk weer gevoelig voor ben.
Goed, als we echt alles bij de bio-super zouden halen voor dit dieet waren we een nog groter vermogen kwijt. We halen de groente, fruit en noten dus maar gewoon op de markt (Haagse Mart is echt geweldig). Ook de vis hebben we daar deze week vandaan gehaald. Totale kosten: 70 euro. Daarna toogden we naar de bio-super in de stad, waar we nog eens 45 euro kwijt waren aan psylliumvezels, shoyusaus (soort sojasaus), schapenyoghurt, linzen en weet ik wat nog meer. In verhouding tot de eerste week viel het nog mee, want toen waren we 60 euro kwijt op de markt en meer dan 110 euro bij de bio-super. Oh, en dan reken in de kosten van de sapcentrifuge en de 300 plastic bakjes die je nodig hebt om alles in in te vriezen nog niet mee.
In principe ben je dan trouwens nog niet eens klaar met de weekboodschappen, want later in de week moeten we nog wat nieuw fruit kopen voor in de sapcentrifuge, nog wat vers sla en tja, de luiers en het kattenvoer komen ook niet uit de lucht vallen. Duur geintje dus, maar goed, wel heeeeeel gezond en zo :)
Oh, en verder hebben we de afgelopen twee dagen weer ontzettend lekker gegeten! Vooral 's avonds ben ik helemaal los gegaan op de vis (tonijn en zalm) die we zaterdag gekocht hadden. Recepttipjes:
Zaterdag:
Gestoomde broccoli
Bruine ronde rijst
Gegrilde tonijnmoot (rare) met daar overheen een mengseltje van:
1 gebakken ui
2 knoflookteentjes
afblussen met een paar eetlepels shoyusaus
Zondag
Rijst koken (handig om hiervan gewoon veel te maken voor de hele week)
In de wok:
1 ui en 2 teentjes knoflook licht aanzetten
1 courgette in stukjes erbij
1 rode peper zonder zaadlijsten erbij
2 zalmmoten in blokjes erbij
even gaar laten worden, dan
3 of 4 eetlepels shoyusaus erbij
de rijst erbij
nog even goed doorroeren en klaal is Chinees!
Verder gaat alles helemaal prima! Helemaal geen hoofdpijn meer en ik voel me kiplekker. Ik had verwacht dat het een veel zwaardere week zou worden, een beetje alsof een junk moet afkicken van zijn verslaving, maar dat viel heel erg mee.
Morgen maar eens kijken hoeveel kilo ik nou definitief kwijt ben.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten